KATI STENIUS

Ta kontakt
Rekrytointi

Case ResQ Club: Anonyymi rekrytointi haastaa ajatusmalleja, mutta helpottaa prosesseja

Viimeisimmässä kirjoituksessani kerroin anonyymistä rekrytoinnista, joka on erinomainen tapa lisätä tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta työnhaussa. Tällä kertaa saan jakaa kanssanne aidon case-esimerkin siitä, kuinka ResQ Club on anonyymissä rekrytoinnissa onnistunut Teamtailor-järjestelmää hyödyntämällä.

”ResQ Club on vuonna 2015 perustettu suomalainen yritys, jonka kautta kahvilat, ravintolat ja ruokakaupat voivat myydä hävikiksi muuten päätyvää valikoimaansa kuluttajille”, kertoo Karri Tuominen, ResQ Clubin Head of People & Administration.

Viime vuoden kesällä Karri oli etsimässä palvelua, joka helpottaisi anonyymiä rekrytointia ja joka tarjoaisi myös houkuttelevat urasivut.

”Olin huomannut, että tutut firmat käyttivät Teamtailoria, joten otimme sen kokeiluun.”

Anonyymissä rekrytoinnissa etsitään nimenomaan osaamista

Tähän mennessä Teamtailorin anonyymitoiminto on ollut käytössä useissa ResQ Clubin anonyymeistä rekrytoinneista. Tehtävänkuvat, joissa anonyymiä rekrytointia on hyödynnetty, ovat kattaneet lähes koko yrityksen ja hyviä tekijöitä on löytynyt niin myyntiin, ohjelmistokehityksen puolelle kuin johtotehtäviinkin.

Anonyymistä rekrytoinnista on tullut valtavasti hyvää palautetta niin yrityksen sisäisesti kuin työnhakijoiltakin. Lisäksi se on Karrin mukaan helpottanut rekrytointia huomattavasti.

”Teamtailorin kautta yhteydenpito hakijoihin, hakemusten käsittely ja työpaikkailmoitusten jakaminen eri kanaviin sujuu nyt paljon vaivattomammin kuin ennen.”

Teamtailor mahdollistaa myös molemminpuolisen hakuprosessin läpinäkyvyyden niin, että ehdokkaat voivat seurata, missä kohtaa prosessia heidän hakemuksensa etenee.

”Suurin muutos rekrytointiprosessissa on tapahtunut ehkä ajattelutavassa. Anonyymistä rekrytoinnista puhuminen muistuttaa samalla kaikista muista alitajunnassamme vaikuttavista vinoumista. Prosessin alun anonymiteetti on auttanut meitä ottamaan huomioon myös vinoumia, jotka syntyvät esimerkiksi työhaastattelun myötä. Tässä toki auttavat myös hyvät haastattelurungot.”

Anonyymistä rekrytoinnista hyötyvät kaikki

Anonyymin rekrytoinnin myötä hakuprosessissa hakijan osaaminen nousee aivan eri tavalla esiin ja ResQ Clubissa aiotaan hyödyntää anonyymiä rekrytointia jatkossakin.

Karri suosittelee anonyymiä rekrytointia lämpimästi myös muille:

”En yksinkertaisesti keksi syytä, miksi kukaan, joka haluaa antaa tasavertaisen mahdollisuuden kaikille, ei hyödyntäisi anonyymiä rekrytointia.”

Kun haluat testata anonyymiä rekrytointia, kannattaa prosessista tehdä mahdollisimman vaivaton kaikille osapuolille. Teamtailor-järjestelmän avulla vaikutat hakijakokemukseen positiivisesti ja saat paremmin näkyvyyttä hakijoiden keskuudessa. 4500 organisaation käytössä oleva järjestelmä on ennestään tuttu myös monelle työnhakijalle.

Olisiko teidänkin jo aika aloittaa anonyymi rekrytointi? Tutustu Teamtailoriin ja ota rohkeasti yhteyttä.

KATI STENIUS