WorkPlace Big Five -henkilöarviointityökalu

Miten saada oikeat ihmiset tekemään heille parhaiten soveltuvia tehtäviä

Tekevätkö työntekijänne heille parhaiten soveltuvaa työtä? Rakennatteko projektitiimit ja johtoryhmät optimaalisesti hyödyntämällä erilaisia kykyjä monipuolisesti? Oletteko rekrytoimassa juuri oikeanlaista persoonaa, vai voiko ensivaikutelma pettää? Väärä rekrytointi maksaa moninkertaisesti verrattuna tähän helppoon testiin ja sen analysointiin.

WorkPlace Big Five on maailmalla nopeasti leviävä, nykyaikaiseen persoonallisuustutkimukseen pohjautuva henkilö- ja tiimiarviointityökalu.

Työelämän Big Five-tutkimuksen perusteella voidaan yleisesti sanoa, että ihmiset viihtyvät ja menestyvät parhaiten tehtävissä, jotka sopivat heidän profiileihinsa parhaiten. Testaamalla saadaan oikeat ihmiset tekemään heille parhaiten soveltuvia tehtäviä. Tulevaisuuden työelämässä on aivan keskeistä, että jokaisen vahvuuksia hyödynnetään ja tarvittaessa tuetaan siellä missä tukea tarvitaan. 

Hyödyntämällä henkilöarvioinnin tuloksia saavutatte paremman ymmärryksen henkilöstöstänne ja kunkin vahvuuksista. Oikeat ihmiset tekemässä oikeanlaista työtä sopivassa tiimissä ovat paljon motivoituneempia ja saavat enemmän hyvää aikaiseksi.

Kati Stenius käyttää aina henkilöarviointia työnohjauksen osana. Tämä antaa vahvan pohjan ohjausprosessille. WorkPlace Big Fivea käytetään osana jokaista rekrytointia.

Liiankin usein, varsinkin tietyillä aloilla, noustaan esimieheksi virkavuosien perusteella. Kokemus on eduksi, mutta onko jokainen kokenut hyvä esimies? WorkPlace Big Five on myös helppo ja kustannustehokas työkalu esimiesominaisuuksien selvittämiseen. Testistä saadaan tukea päätöksenteolle ja hakijalle itselleen varmistusta hänen motivaatiostaan ja kyvyistään ryhtyä esimieheksi. Voit tutustua työkaluun tarkemmin sen kehittäjän sivuilla http://www.workplacenordic.com/

Haluatko tietää lisää?